Tagpap – Tagmembraner

Tagpap – en ideel løsning

Tagpap er det tagmateriale, der byger bygherrer, arkitekter og håndværkere de mest frie muligheder for at udforme bygninger. Også når bygningens form skal opfylde særlige funktionelle krav, giver tagpap den største frihed.

Skal I f.eks. bruge hjælp til et erhvervsbyggeri? Så er tagpap en ideel løsning til de store bygningsbredder og uregelmæssige facadeforløb.

Overpap har bestrøning af granuleret skifer på oversiden for at beskytte bitumen mod solens nedbrydende stråler. Samtidig er skiferbestrøningen det lag, der giver tagpappet sin farve – sort, teglrød, lys grå, skovgrøn, hvid, kulsort m.v.

Hos Lunds ApS har vi mange års erfaring med alle typer tagpapløsninger, tagmembraner og tagdækning, i og omkring Herning og Skjern. Kontakt os i dag på tlf. 23 98 92 30 for mere information eller et uforpligtende tilbud.

I kan læse mere om nogle af vores tagdæknings typer nedenfor:


4 Glatdækning
Glatdækning er oftest brugt ved byggerier med ikke synlige tagkonstruktioner, eks. fladt tag. Med moderne tagpapper og tækningsværktøjer kan glatdækning dog også anvendes på synlige tagflader, hvor den skaber en smuk enkel tagflade, som understøtter bygningens arkitektur.
1 Listedækning
Listedækning kan anvendes på tagflader med fald lige fra 1:10 og opefter og giver arkitektonisk frihed og vide rammer for spændende løsninger, især på grund af fleksibiliteten i materialet. Her har du også mulighed for at arbejde med farverne i f.eks. kulsort, teglrød eller skovgrøn.
2 Plankedækning
Plankedækning er en af de utraditionelle dekorative tagdækningsmetoder, der giver en ellers glat tagflade et karakterfuldt liniemønsker. Konstruktionen er bygget op som en koldtagskonstruktion med bærende underlag af træbaseret materiale og med første lag tagpap udført efter traditionel metode. Herpå udføres plankedækning som giver bygningen et unikt udtryk.
3 Pladedækning
En spændende og traditionsrig variant af Plankedækningen er Pladedækning, som giver taget en karakteristisk vandret profilering. Pladedækningen opbygges ved hjælp af krydsfinersplader, som inddækkes med tagmembraner. Pladerne lægges på klink.